Vargalant

VARGALANT ORIGINAL d.o.o.

Sinja Gorica 107b, 1360 VRHNIKA

01-7507-180

041-674-938

info@vargalant.si

Pogosta vprašanja in odgovori

a) Kako pri vožnji z avtomobilom najhitreje začutim zračnost volanskih končnikov? Volanski končnikiZračnost volanskih končnikov najhitreje začutite s pozornim spremljanjem reakcije koles glede na vaše spremembe smeri volana. V kolikor kolesa glede na manjši zasuk volana ne spremenijo smeri vožnje je velika verjetnost, da je zračnost v volanskih končnikih. Tovrstno zračnost lahko najbolj čutite pri vožnji po cesti z veliko neravnin (lukenj), kjer se vam lahko dozdeva, da nimate popolne kontrole vozila. Pri večji zračnosti lahko celo slišite udarce, ki vam jih povzroča neravna cesta. Če med vožnjo začutite podobne pokazatelje, je nujno, da vam podvozje avtomobila pregleda strokovno usposobljen avtomehanik in določi povzročitelje nepravilnega vedenja avtomobila.


b) Kako pri vožnji z avtomobilom najhitreje začutim zračnost prednjih rok-krakov? Obraba platiščPri zračnosti prednjih rok-krakov se zračnost lahko pojavi na različnih sklopih roke ali kraka. Največkrat se zračnost pojavi na zglobu roke-kraka, poleg zgloba pa je zračnost možna tudi na silent blokih (gumijasti del roke-kraka). Najhitreje boste zračnost začutili pri vožnji po neravninah (luknjah) kjer lahko slišite zvok rahlih ali močnejših udarcev. Zračnost lahko čutite tudi pri hitrejšem speljevanju z mesta, kjer vam kolesa lahko uhajajo v svojo smer in ne v smer gibanja volana. Pokazatelj, ki vam kaže, da se že nekaj časa vozite z zračnostjo v prednjih rokah-krakih pa je neenakomerna obraba prednjih platišč. V primeru podobnih pokazateljev je nujno, da vam prednje podvozje avtomobila na avtoservisu pregleda strokovno usposobljen avtomehanik in določi povzročitelje nepravilnega vedenja avtomobila.


c) Kako je s proizvodnjo nestandardnih zglobov, končnikov,rok, silent blokov…? Naša proizvodnja avtodelov je poleg proizvodnje standardnih izdelkov prilagojena tudi proizvodnji izdelkov po naročilu. V ta sklop spadajo izdelki neobičajnih modelov avtomobilov in izdelki izdelani po specifičnih zahtevah naročnika. Končniki


d) Ali so originalni končniki, zglobi, roke,... boljši od Vargalantovih? Kljub cenovni ugodnosti, ki jo ponujamo, primerjalni testi, ki jih izvajamo na Zavodu za raziskavo materialov in konstrukcij kažejo izredno kakovost naših izdelkov. Izkušnje pridobljene z več kot 30-letno tradicijo nam omogočajo, da na trgu nastopamo s kakovostnimi avto deli, ki so z originalnimi avto deli najmanj primerljivi, v nekaterih primerih pa naše modifikacije tovarniških napak omogočajo neprimerno daljšo življenjsko dobo izdelka.


e) Kako je z garancijo izdelkov? Za vse izdelke ne glede na vrsto izdelka, število prevoženih kilometrov priznavamo 1 leto garancije. Garancijski rok začne veljati od dneva nakupa izdelka.


f) Kakšne so možnosti dostave izdelkov? Možnosti dostave izdelkov je več. V okviru lastne dostave Vam nudimo brezplačno dostavo izdelkov, če neto znesek presega 120 EUR. V primeru manjših zneskov pa je možna dostava preko Pošte Slovenije in ostalih hitrih dostavnih pošt. Cene dostave so odvisne od cenika posameznega dostavljalca.